Noutăți

Dr Vladimir Issurin a condus o lecție la sediul CNOS

Profesor la Institutul Wingate din Israel, Vladimir Issurin este și consultant științific pe lângă Comitetul Olimpic din Israel. Joi, 15 martie, expertul din Israel a ținut o lecție pe tema „Talentul în Sport: manifestare timpurie și dezvoltare” și a vorbit antrenorilor, sportivilor, angajaților instituțiilor sportive despre metodele de antrenament începând cu o vârstă fragedă. ”Mi-a plăcut felul în care cei prezenți în sală s-au manifestat activ. E îmbucurător că sunt cointeresați să obțină rezultate. Sunt foarte mulți factori de care trebuie de ținut cont pentru a reuși să urci pe podium la competiții mari”, a declarat Vladimir Issurin.
Conceptele sale elaborate în diverse lucrări științifice și în special în cercetarea “Periodizarea în blocuri” sunt utilizate pe plan mondial în programe de pregătire ale sportivilor performeri.
Profesorul Issurin a fost consultant științific al echipei fostei URSS de caiac-canoe la sfârșitul anilor 1980, echipă care a cucerit 3 medalii de aur și 3 medalii de argint la Jocurile Olimpice din Seul 1988, dintre care 2 medalii de aur fiind obținute de Nicolae Juravschi și Victor Reneiski.
Conceptele sale științifice au fost preluate și de antrenorul Ghenadii Touretski în pregătirea celui mai bun înotător din Rusia Alexander Popov și din Australia Michael Klim, sportivi ce au obținut rezultate superbe la Jocurile Olimpice din 1992 și 1996.

Cei care vor să vadă programul prezentat de Vladimir Issurin la lecția de astăzi o pot descărca pe următorul link: https://olympic.md/transfer/

Related Articles

Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker