Beijing 2022

Doina Descalui: ”Ar fi minunat să concurez și la Milano 2026”

Doina Descalui este mulțumită de rezultatul pe care l-a obținut la debutul său la Jocurile Olimpice. Sportiva de 22 de ani s-a clasat pe locul 32 în proba feminină de simplu din concursul de sanie, care s-a desfășurat la Centrul de la Yanqing.

– Doina, visul tău de a evolua la Jocurile Olimpice s-a împlinit. Ești mulțumită?
– Pot să spun că sunt mulțumită de rezultatul meu pentru că după o săptămână foarte complicată în care m-am răsturnat practic la fiecare antrenament am reușit să duc sania până la linia de finiș și să obțin un rezultat foarte bun zic eu pentru Republica Moldova.

– Ți-ai dorit să ai coborâri în siguranță, lucru care s-a întâmplat. A fost greu să lupți cu emoțiile?
– Pentru mine de fiecare dată este complicat să lupt cu emoțiile. La a treia coborâre nu a fost atât de greu pentru că am zis ce o fi o fi, principalul să ajung cu bine și să termin concursul.

– Ce sfaturi ți-a dat antrenorul Bogdan Macovei înainte de concurs?
– Mi-a spus să fiu calmă, să nu mă gândesc că sunt la Jocurile Olimpice și să am manșe curate. Mi-a corectat careva greșeli pe care le-am avut la antrenamente.

– Bogdan Macovei a concurat la 3 ediții ale Jocurilor Olimpice. Ți-ar plăcea să ajungi la această performanță? Crezi că vei fi la fel de motivantă și în continuare?
– Până acum am crezut că ultima mea coborâre a fost la această Olimpiadă, dar cred eu că dacă vom cumpăra o sanie nouă, vom avea antrenamente mai multe voi evolua într-un oarecare mod și voi continua sper eu până la Jocurile Olimpice de la Milano din 2026. Până la trei ediții nu cred să ajung, pentru mine două ar fi minunat.

– Cum ți s-au părut Jocurile Olimpice de la Beijing? Mi-ai zis că pârtia nu e una deloc ușoară.
– Pârtia a fost grea. Ați văzut și dvs că s-a răsturnat și Julia Taubitz, care era marea favorită. După virajul 13 acolo e greul.

– Ce urmează în cariera ta?
– Sper ca sezonul viitor să am calificări la cupele Mondiale și desigur să obțin rezultate bune.

Back to top button