Beijing 2022

Doar spectatori din China la JO de iarnă

Comitetul de Organizare Beijing 2022 a propus condițiile de participare la ediția de anul viitor a Jocurilor Olimpice de iarnă, programate în perioada 4 – 20 februarie. Acestea se bazează pe consultările extinse dintre experții internaționali și autoritățile chineze, precum și pe experiența părților interesate olimpice și paralimpice. În ultima ședință, Comitetul Executiv din cadrul Comitetului Internațional Olimpic a fost de acord cu propunerile Beijing 2022, care urmează a fi detaliate în Playbook-uri, ca și la Tokyo 2020. Prima versiune a acestor Playbook-uri va fi lansată la sfârșitul lunii octombrie, iar următoarea va fi publicată în decembrie anul acesta.

Una dintre măsurile luate de Beijing 2022 este de a permite vânzarea de bilete doar spectatorilor care locuiesc pe teritoriul continental al Chinei.

Câteva dintre principiile Beijing 2022:

Politica de vaccinare
Toți sportivii și participanții la Jocuri care sunt complet vaccinați vor intra în sistemul de gestionare a circuitului închis la sosire. Participanții la Jocuri care nu sunt complet vaccinați vor trebui să facă o carantină de 21 de zile la sosirea la Beijing. Se va avea în vedere cazul sportivilor care pot oferi o scutire medicală justificată.

Toate vaccinurile recunoscute de OMS sau de organizațiile internaționale conexe sau aprobate oficial de țările sau regiunile în cauză vor fi acceptate.

Administrare în bulă închisă în timpul Jocurilor
Începând cu 23 ianuarie și până la sfârșitul întrecerii paralimpice, va fi implementat un sistem de management în bulă închisă pentru a asigura livrarea în siguranță a Jocurilor. Acest sistem de gestionare în bulă închisă va acoperi toate domeniile legate de Jocuri, inclusiv sosirea și plecarea, transportul, cazarea, catering, competiții și ceremoniile de deschidere și închidere. În cadrul buclei închise, participanților li se va permite să se deplaseze numai între locurile legate de Jocuri pentru antrenamente, competiții și muncă. Va fi pus în aplicare un sistem dedicat de transport al jocurilor.

Beijing 2022 și CIO au subliniat că toate activitățile sunt evaluate și optimizate pentru a se concentra asupra aspectelor esențiale ale livrării Jocurilor. Părțile interesate vor aplica acest principiu pentru planurile și componența delegării lor. În conformitate cu acest principiu, Comitetul Executiv CIO a decis să anuleze categoria de invitați sau însoțitori pentru toate părțile interesate.

Deplasare
Beijing 2022 va ajuta acele părți interesate care nu sunt în măsură să își rezerve independent zborurile înainte de Jocuri sau în timpul Jocurilor.

Cazare
Pe lângă sportivi și unii oficiali ai delegației care însoțesc sportivi care locuiesc în sate, toți participanții care călătoresc la Beijing vor locui în hotelurile contractate de la Beijing 2022, care vor respecta contramăsurile COVID-19 pentru Jocuri.

Testarea
Toți participanții la Jocuri, naționali și internaționali, și forța de muncă din sistemul de management în buclă închisă, vor fi supuși testării zilnice. (cosr.ro)

Back to top button