Noutăți

DEBUT PROMITATOR LA MONDIALELE UNIVERSITARE DIN 2014

Luptătorul moldovean de stil liber  Mihai Sava, student la USEFS, a cucerit medalia de bronz în prima zi a Campionatelor Mondiale Universitare de lupte, disputate în orașul Pecs, Ungaria. Concurând la categoria 65 de kilograme, sportivul nostru s-a clasat pe locul III. În ziua de debut, alți doi membri ai echipei Moldovei și anume Alexandru Chirtoacă, 57 kg și Denis Balaur, 97 kg, au ocupat locurile cinci.

Ediția a XI-a a Campionatelor Mondiale Universitare a reunit echipe din peste 20 de țări ale lumii. După cum ne-a informat Veaceslav Mîrzac, secretar general al Federației Sportului Universitar din Moldova, la întrecerile din orașul Pecs s-au deplasat 7 luptători de stil liber, 5 luptători de stil greco-roman și trei reprezentante a luptelor feminine. Ultimele meciuri finale se vor disputa pe 12 iulie.

Veaceslav Mîrzac a mai precizat, că în actualul sezon membrii echipelor universitare din Moldova vor mai concura la alte patru campionate mondiale, de orientare sportivă. Kaiac-canoe, haltere și box.

Back to top button