Comunicate de presă

CONGRES AIPS 2014

Republica Moldova este prezentă la lucrările Congresului Asociației Internaționale a Presei Sportive(AIPS), organizat în perioada 27 aprilie-01 mai în orașul Baku. Evenimentul a coincis cu jubileul de 90 de ani de la fondarea organizației internaționale a jurnaliștilor sportivi, care reunește la ora actuală peste o sută de națiuni de pe toate continentele.

La deschiderea manifestării, delegații acreditați s-au repartizat în cadrul ședințelor asociațiilor continentale. Reprezentanții vechiului continent au participat la alegerea noilor membri ai Executivului UEPS (Uniunea Europeană a Presei Sportive). Delegatul Republicii Moldova – Eduard Ciobanu, vicepreședinte al APSM, mambru al Executivului Comitetului Național Olimpic și Sportiv al Republicii Moldova, a susținut candidatura tinerilor jurnaliști, dornici să învioreze activitatea forului European. În rezultatul alegerilor, în lista noilor membri ai Executivului au fost desemnați, printre alții, Anastasia Marinina, atașat de presă din cadrul CNO al Republicii Belarus, Eldar Ismailov, președinte al Asociației Presei Sportive din Azerbaijan.

La ceremonia de inaugurare a Congresului AIPS a asistat Președintele Azerbaijanului Ilham Aliev, care exercită și funcția de președinte al Comitetului Național Olimpic azer, și președintele AIPS – Gianni Merlo. Pe parcursul următoarelor zile, în fața delegațiilor la Congres, vor prezenta raporturi Rafael Pagnossi, secretar general al Primelor Jocuri Europene din 2015, președintele Federației Internaționale de Sambo – Vasilii Șestacov, Kim Yoon-Suk, secretar general al Jocurilor Mondiale Universitare din 2015 de la Gwangju, Coreea de Sud. Delegații vor vizita de asemenea bazele sportive, care vor găzdui în 2015 primele Jocuri Europene, organizate sub egida Comitetului Olimpic European.

Back to top button