Noutăți

Adunarea Generală a CNO – 23 aprilie 2014

Astăzi, la Chişinău, a avut loc Adunarea Generală a CNO. În cadrul şedinţei au fost prezentate şi dezbătute dările de seamă pe anul 2013 şi aprobată noua denumire CNOS (Comitetul Naţional Olimpic şi Sportiv), cât şi Proiectul noului Statut al CNOS.

La Adunare au participat membrii CNO, dar și invitați speciali – Vice-ministrul Tineretului și Sportului – Dragoș HÎNCU, directorul General al Direcției Generale Educație, Tineret și Sport a mun.Chișinău – Tatiana NAGNIBEDA-TVERDOHLEB.

Adunarea Generală a CNO a constatat că anul 2013 a fost marcat de rezultate sportive substanțiale, printre care au fost subliniate succesele tinerilor sportivi la Festivalul Olimpic al TIneretului European din Utrecht 2013, dar și rezultatele promițătoare la probele de haltere, box, lupte libere, lupte feminine, taekwon-do WTF, ș.a. Concomitent, Adunarea Generală a constatat întîrzierea organizării pregătirii sportivilor moldoveni către Jocurile Olimpice RIO 2016.

Adunarea Generală a aprobat raportul cu privire la activitatea Comitetului Național Olimpic pentru anul 2013 și raportul Comisiei de cenzori cu privire la activitatea financiară a CNO.

A fost menționat faptul, că în plan administrativ, un dosar important analizat de Comitetul Executiv pe parcursul anului 2013 a fost revizuirea statutului CNO pentru a include o serie de reglementări în vederea consolidării legitimității CNO în calitate de organizație umbrelă a mișcării sportive și, implicit, în vederea modificării denumirii organizației din CNO în Comitetul Național Olimpic și Sportiv al Republicii Moldova.

Adunarea Generală a aprobat Statutul Comitetului Național Olimpic și Sportiv al Republicii Moldova în redacție nouă.

La eveniment au participat și voluntarii de la Liceul Teoretic ”Gh. Asachi”, ”N.Iorga”, ”A.Pușkin” și Universitatea de Stat, care s-au implicat activ în organizare și crearea unei atmosferi pozitive.

CNOS al Republicii Moldova ține să aducă mulțumiri sponsorilor și partenerilor: Moldova Agroindbank, Orhei Vit, Cristalina de Purcari, Ecosport Gym.

 

Foto: Nicolae Buceaţchi

Back to top button