Noutăți

Concurs dedicat “Jocurilor Olimpice Moderne”, ediția a IV-a

Concursul consacrat „Jocurilor Olimpice Moderne” a fost organizat de Catedra Probe Sportive Individuale cu genericul „Anul Olimpic-2022”, și dedicat Zilei Internaționale a Sportului pentru „Demnitate și Pace”.
Republica Moldova marchează această zi la data de 6 aprilie, data stabilită în anul 2014 de Comitetul Național Olimpic. Cu această ocazie Catedra de probe Sportive Individuale în fiecare an marchează această dată, de aceea s-a desfășurat acest concurs cu studenții anului I al facultăților de kinetoterapie, sport și pedagogie. Ei sunt cei care studiază cursul de luptă sportivă și despre mișcarea olimpică în țară și peste hotarele ei.
Programul concursului s-a axat pe tematici de promovare a valorilor olimpici, precum și a sportivilor noștri care au reprezentat țara la multe ediții ale Jocurilor Olimpice de vară, iarnă, Paraolimpice. Concursul a fost organizat la individual, participanții au avut posibilitatea să răspundă la diferite întrebări din domeniul olimpismului.

Alături de studenți, în sală au fost prezenți:
– Irina Volcu, vicepreședinte al C/S USEFS, dr.ped.
– Angela Secăreanu-Polevaia – șefa catedrei P.S.I,dr.,prd., conf., univ., MCI
– Irina Rângaci – M.C.I lupte feminine, Campioană Europeană la vârsta seniori, studenta facultății pedagogie.
– Andrei Chiperi-antrenorul principal de lupte feminine la vârsta junioare, Antrenor emerit al R.Moldova
– Tudor Gorea, vicepreședintele CNOS, Președintele Federației de Kickboxing oriental din R.Moldova
– Alexei Țurcan, vice-președinte al Federației de Lupte din R.Moldova

Învingătorii concursului, premianții și campionii au fost premiați cu diplome, medalii de gradul I,II,III, și premii bănești din numele comitetului sindical USEFS, iar cadourile de preț (maiou, mascota și insigna olimpică) din numele Comitetului Național Olimpic și Sportiv din Republica Moldova. Concursul s-a desfășurat la data de 7.04.2022 la catedra Probe Sportive Individuale de pe strada Alexandru cel Bun 69. Moderatorul concursului a fost Alexei Postolachi, profesor universitar, antrenor emerit al Republicii Moldova.

Back to top button