Comunicate de presăNoutăți

Comunicat de presă | Starturi Olimpice 2023

Conferință de presă

CNOS invită reprezentanții mass-media la o conferință de presă dedicată organizării evenimentului sportiv Starturi Olimpice.

Conferința de presă va avea loc joi, 18 mai, la orele 11:00 în incinta Casei Olimpice.

La conferința de presă vor participa Nicolae Juravschi, președinte CNOS, Larisa Popova – prim-vicepreședinte, Zalina Marghieva – vicepreședinte și sportivii calificați la Jocurile Europene de la Cracovia-Malopolska: Dan Olaru, Anna Dulce, Serghei Tarnovschi, Oleg Tarnovschi și Mihai Chihaia.

Comunicat de presă

Starturi Olimpice

20 mai, 10.00, Parcul Valea Morilor

CNOS marchează Ziua Sportivului și a Mișcării Olimpice prin evenimentul sportiv Starturi Olimpice, care se va desfășura în Parcul Valea Morilor pe data de 20 mai 2023 la orele 10.00.

Acest eveniment este un prilej să invocăm valorile olimpice de Prietenie, Excelență și Respect, dar și Pacea, care este promovată de Mișcarea Olimpică prin toate activitățile sportive.

Starturile Olimpice oferă posibilitatea de a sensibiliza publicul cu privire la Jocurile Europene din Cracovia-Malopolska 2023, de a promova Echipa Olimpică și de a determina întreaga societate să o susțină. La Starturile Olimpice se vor alinia și sportivii calificați la Jocurile Europene: Dan Olaru, Anna Dulce, Serghei Tarnovschi, Oleg Tarnovschi, Mihai Chihaia, Vadim Dimitrov, Daniela Cociu, Maria Olărașu, Alexandra Mîrca, Valentin Samsonov, Dimitriana Bezede, Vadim Găicean, Ionela Nicoară, Alexandru Zatîc, membrii echipei de fotbal pe plajă etc.

De asemenea, CNOS își propune să familiarizeze copii cu diverse sporturi olimpice și să crească interesul lor pentru practicarea activității sportive.

Starturile Olimpice vor demara cu o Cursă Olimpică, la care vor participa elevi și studenți, medaliați și participanți ai Jocurilor Olimpice, președinți și antrenori ai Federațiilor Naționale Sportive.

Astfel, aceste competiții pot deveni adevărate starturi olimpice pentru viitorii campioni, dar și o alternativă sănătoasă pentru un mod de viață activ și echilibrat, motivând tinerii să practice sportul regulat.

Câștigătorii Cursei Olimpice vor beneficia de diplome și cadouri. De asemenea, elevii vor participa la o victorină Olimpică, cei care vor da răspunsuri corecte vor primi premii din partea organizatorilor.

În cadrul evenimentului vor avea loc, de asemenea, competiții sportive între elevii școlilor din municipiu, organizate de Federația Sportului Școlar.

CNOS adresează mulțumiri partenerilor: ASICS – Partener General, Bioprotect – sponsor, AquaUniqa – partener, Joma – partener.

Back to top button