Comunicate de presă

Comunicat de Presă | OLYMPIC EcoFest 2015

CNOS al Republicii Moldova organizează în premieră evenimentul Olympic EcoFest.

Prin acest proeict, CNOS își propune promovarea sportului și a educației cu privire la mediul înconjurător printre tineri, subliniind angajamentul organizațiilor sportive pentru soluționarea problemelor de ecologie.

Motto-ul evenimentului este – „Practicăm sportul într-un mediu curat”.

Olympic EcoFest va avea loc în Parcul Valea Morilor, locul îndrăgit de odihnă al chișinăuenilor. Prin intermediul acestui eveniment invităm toți doritorii să participe la diverse activități și să manifeste preocupările și atașamentul lor pentru un mediu curat și sănătos, unde se poate de practicat sportul.

Natura are nevoie de noi. Este vital să ne îndreptăm atenția asupra mediului înconjurător și să avem grijă de resursele naturale pentru a le avea cât mai mult timp.

Prin evenimentul Olympic EcoFest, CNOS din Republica Moldova își propune să contribuie la creșterea conștientizării în rîndul tinerilor cu privire la importanța practicării sportului și desfășurarea diverselor activități de ecologizare.

Comitetul Național Olimpic și Sportiv te îndeamnă să fii ECO.

A fi ECO înseamnă :

–         să mergi la studii și la serviciu cu bicicleta,

–         să reduci cantitatea de hîrtie folosită la birou și la studii,

–         să separi deșeurile pentru a contribui la reciclarea lor,

–         să foloseşti produse eco: de la detergenţi, la aparate electrocasnice cu consum redus de energie;

–         să scoți din priză tot ce nu folosești noaptea: incarcătoare de telefon mobil, calculator, mașina de spălat etc.

–         să spui „NU” pungilor din plastic, să folosești o plasă textilă sau din hartie atunci cand mergi la cumparaturi.

Majoritatea tinerilor își petrec timpul în încăperi închise. Olympic Eco Fest este un îndemn de a face mișcare în aer liber, de a descoperi sporturi noi, de a comunica cu sportivii.

Valea Morilor este locul îndrăgit al chișinăuenilor. Pe data de 10 octombrie acest parc se va transforma într-un spațiu dedicat sportului, iar lacul va fi împînzit de o flota de diverse ambarcațiuni : kaiac, canoe, yachturi laser, schifuri, bărci dragon.

Participanții la Olympic EcoFest vor avea ocazia să descopere următoarele sporturi : volei, fotbal, tenis pe plajă, hipism, badminton, tenis de masă, ciclism, kaiac-canoe. Repezentanții sporturilor urbane își vor etala abilitatea și dibăcia în skating, rolling, fotbal freestyle și breakdance.

 În cadrul evenimentului Olympic EcoFest va fi inaugurată prima ediție a competițiilor de kaiac-canoe Cupa “Golden Canoe : Juravschi-Reneiski”.

Cupa competiției “Golden Canoe : Juravschi-Reneiski” reprezintă sculptura celor doi campioni, semnată de deținătorul Trofeului CIO „Sportul și Arta” Veaceslav JIGLIȘCHI.

Avem încredere că proiectul Olympic EcoFest va fi susținut de tineri și sperăm că această inițiativă îi va motiva să fie Eco și să practice sportul regulat.

Vă așteptăm la Olympic EcoFest!

Back to top button