Comunicate de presăEvenimente

Comunicat de presă: OLYMPIC ECO FEST 2016 – Cea mai verde implicare!

CNOS al Republicii Moldova și Fundația Campionilor Olimpici organizează evenimentul Olympic EcoFest pe data de 24 septembrie în Parcul Valea Morilor.

Motto-ul evenimentului este – „Practicăm sportul într-un mediu curat”.

Olympic EcoFest va avea loc în Parcul Valea Morilor, locul îndrăgit de odihnă al chișinăuenilor. Prin intermediul acestui eveniment invităm toți doritorii să participe la diverse activități și să manifeste preocupările și atașamentul lor pentru un mediu curat și sănătos, unde se poate de practicat sportul.

Prin evenimentul Olympic EcoFest, CNOS din Republica Moldova își propune să contribuie la creșterea conștientizării în rîndul tinerilor cu privire la importanța practicării sportului și desfășurarea diverselor activități de ecologizare.

Majoritatea tinerilor își petrec timpul în încăperi închise. Olympic Eco Fest este un îndemn de a face mișcare în aer liber, de a descoperi sporturi noi, de a comunica cu sportivii.
Valea Morilor este locul îndrăgit al chișinăuenilor. Pe data de 24 septembrie acest parc se va transforma într-un spațiu dedicat sportului, iar lacul va fi împînzit de o flota de diverse ambarcațiuni : kaiac, canoe, yachturi laser, schifuri, bărci dragon, etc.
Participanții la Olympic EcoFest vor avea ocazia să descopere următoarele sporturi: volei, fotbal, tenis pe plajă, hipism, badminton, tenis de masă, kaiac-canoe, taekwon-do, etc. Repezentanții sporturilor urbane își vor etala abilitatea și dibăcia în fotbal freestyle și breakdance.

În afară de activități sportive, Olympic EcoFest propune copiilor și familiilor diverse jocuri active, lecții gastronomice, masterclass de pregătire a bucatelor și băturilor eco. Zona Yardsale va oferi posibilitatea de a admira și procura obiecte confecționate din materiale naturale.

În cadrul evenimentului Olympic EcoFest va avea loc competiția de kaiac-canoe Cupa “Golden Canoe : Juravschi-Reneiski”. Cupa competiției, care va fi înmânată câștigătorilor, reprezintă sculptura celor doi campioni, semnată de deținătorul Trofeului CIO „Sportul și Arta” Veaceslav JIGLIȘCHI.

Membrii Familiei Olimpice și oaspeții de onoare campioana olimpică Elena Khloptseva (Belarus), medaliatul olimpic Gheorghe Andriev (România) vor participa la plantarea copacilor și la diverse activități sportive.

Peste 150 de voluntari vor asigura organizarea evenimentului Olympic Eco Fest.

Avem încredere că proiectul Olympic EcoFest va fi susținut de tineri și sperăm că această inițiativă îi va motiva să fie Eco și să practice sportul regulat.

Vă așteptăm la Olympic EcoFest!

Back to top button