Comunicate de presăNoutăți

Lansarea cărții Nicolae Juravschi, dublu campion olimpic sau campionul invincibil

Pe data de 14 martie 2018, începând cu orele 15.00, în incinta Blocului Central al Academiei de Științe a Moldovei, va avea loc lansarea cărții Nicolae Juravschi, dublu campion olimpic sau campionul invincibil din seria Legendele sportului. Lucrarea este elaborată și editată de Centrul de Cercetări Enciclopedice al Bibliotecii Științifice.

La eveniment vor participa reprezentanți ai mediului academic, breslei sportive, educației, culturii, admnistrației publice.

La eveniment va participa expertul din Israel Vladimir Issurin, consultant științific pe lingă Comitetul Olimpic din Israel. Conceptele sale elaborate în diverse lucrări științifice și în special în  cercetarea “Periodizarea în blocuri” sunt utilizate pe plan mondial în programe de pregătire ale sportivilor performeri.

Profesorul Issurin a fost consultant științific al echipei fostei URSS de caiac-canoe la sfîrșitul anilor 1980, echipă care a cucerit 3 medalii de aur și 3 medalii de argint la Jocurile Olimpice din Seoul 1988, dintre care 2 medalii de aur fiind obținute de Nicolae Juravschi și Victor Reneiski.

Conceptele sale științifice au fost preluate și de antrenorul Ghenadii Touretski în pregătirea celui mai bun înotător din Rusia Alexander Popov și din Australia Michael Klim, sportivi ce au obținut rezultate fantastice la Jocurile Olimpice din 1992 și 1996.

Invităm reprezentanții mass media la acest eveniment cultural și științific, al cărui protagonist este cel mai titrat sportiv din Republica Moldova, dublul campion olimpic Nicolae Juravschi.

Back to top button