Noutăți

Arena Chişinău – primul proiect de parteneriat public-privat din Republica Moldova

Partidul Democrat din Moldova şi-a exprimat sprijinul politic pentru construirea unei arene sportive ultramoderne şi multifuncţionale în capitală, care va fi numită Arena Chişinău.
În cadrul şedinţei săptămânale de marţi a PDM, a fost prezentat şi discutat conceptul acestei construcţii, care va începe în curând şi va fi realizată într-un an de zile, printr-un parteneriat de tip public-privat.
”Atunci când ridici steagul țării în toate colțurile lumii, nu visezi decât că într-o zi vei putea face performanță în fața alor tăi, acasă. Avem nevoie, ca popor, să fim din nou mândri, să fim uniți, iar asta face sportul, ne aduce împreună. Era timpul ca și Moldova, din respect pentru sportivii săi și pentru public, să aibă o Arenă de nivel mondial. Este un proiect la care am sperat de ani de zile. Știu că generații întregi de mari sportivi l-au așteptat, pentru cei de vârsta mea este târziu, dar este o mare șansă pentru tinerii sportivi și pentru copii care vor să se îndrepte către sportul de performanță”, a declarat președintele CNOS, Nicolae Juravschi.
Conform informaţiilor furnizate, Arena Chişinău va avea o capacitate de 3.000-5.000 de locuri pe scaune, 800-1.200 de locuri de parcare şi va putea găzdui diferite evenimente sportive, dar şi conferinţe, expoziţii sau concerte. Construcţia va avea de asemenea o piscină olimpică, terenuri de tenis, facilităţi pentru spa şi fitness. Arena Chişinău va ocupa o suprafaţă totală de 10 hectare în Stăuceni, sectorul Rîşcani.

Related Articles

Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker