Noutăți

Comunicat

În contextul mediatizării din ultimele zile a așa-numitelor ”jocuri sportive BRICS”, Comitetul Național Olimpic și Sportiv (CNOS) reiterează poziția Mișcării Olimpice Mondiale, privind organizarea competițiilor sportive pe teritoriul Federației Ruse, stat agresor, expusă în Declarația CIO împotriva politizării sportului. Pe data de 25 martie 2024 CNOS a emis un Comunicat în acest sens și l-a expediat membrilor Forului Olimpic Național.
CNOS subscrie plenar efortului depus de Comitetul Internațional Olimpic, Federațiile Sportive Internaționale, de Comitetele Olimpice Naționale întru respectarea și promovarea Principiilor fundamentale ale Olimpismului, inclusiv a principiului de a pune sportul în slujba dezvoltării armonioase a personalității umane în vederea promovării unei societăți pașnice, preocupate de păstrarea demnității, precum și a se opune utilizării abuzive, politice sau comerciale, a sportului și a sportivilor.
Eforturile CNOS, de rând cu întreaga Mișcare Olimpică, sunt canalizate către pregătirile și participarea Echipei Olimpice a Republicii Moldova la ediția din acest an al Jocurilor Olimpice de la Paris.
Participarea sportivilor din Republica Moldova la respectivele ”competiții” sunt în responsabilitatea Federațiilor Sportive Naționale, a cluburilor sportive, altor structuri ale sportului autohton.

Back to top button