Noutăți

CIO pune accent pe unitate și solidaritate, cu un an înaintea JO de la Tokyo

Comitetul Internaţional Olimpic a dezvăluit că începând de astăzi, cu exact un an înaintea startului Jocurilor Olimpice de la Tokyo, va promova o serie de activităţi sub deviza ”Împreună suntem mai puternici”, pentru a recunoaşte importanţa solidarităţii şi a unităţii în aceste vremuri dificile şi de adversitate, notează EFE.

CIO a explicat, prin intermediul unui comunicat de presă, că pe 23 iulie, cu exact un an înainte de debutul Jocurilor de la Tokyo, amânate pentru 2021 din cauza pandemiei de coronavirus, vor fi organizate digital o serie de proiecte centrate pe flacăra olimpică, rezistenţa şi forţa sportivilor care se pregătesc pentru întrecerea olimpică.

”Sunt planificate o serie de activităţi care să sărbătorească această ocazie, sub mesajul devizei olimpice ”Împreună suntem mai puternici”, care recunoaşte importanţa solidarităţii şi unităţii în aceste vremuri dificile şi de adversitate, recunoscând puterea sportului şi în particular a Jocurilor Olimpice de a uni oamenii”, se arată în comunicatul CIO.

Mişcarea Olimpică va fi activată prin intermediul reţelelor digitale şi a celor de socializare în următoarele zile, pentru a-şi arăta susţinerea faţă de toţi sportivii şi comitetul japonez de organizare.

Comitetul de organizare a JO 2020 va transmite un videoclip cu mesaje de respect şi gratitudine pentru toţi cei care susţin Jocurile Olimpice şi care va oferi sprijin sportivilor care doresc să concureze anul viitor la Tokyo. Lansarea acestor acţiuni va coincide cu ora la care va avea loc ceremonia de deschidere a JO de anul viitor.

Jocurile Olimpice de la Tokyo trebuiau să aibă loc anul acesta, între 24 iulie şi 9 august, dar au fost reprogramate pentru perioada 23 iulie – 8 august 2021.

sursa: agerpres.ro

Back to top button