Noutăți

Breakdance, escalada, skateboard și surf, propuse ca sporturi invitate la JO – Paris 2024

Organizatorii Jocurilor Olimpice de vară de la Paris din 2024 au propus official breakdance-ul, escalada, surf-ul și skateboard-ul ca sporturi invitate în programul Jocurilor Olimpice. Alegerea acestor sporturi răspunde dorinței organizatorilor de a „se conecta la sporturi care se practică peste tot în lume pentru a da Jocurilor o dimensiune mai urbană, mai naturală și mai artistică”, a subliniat Tony Estanguet, președintele comitetului de organizare Paris 2024.
Această selecție, care se va adăuga celor 28 de sporturi din program, urmează să fie validată de Comitetul Internațional Olimpic în decembrie 2020. Breakdance-ul, un dans acrobatic provenit din cultura hip-hop, își va face prima apariție la Jocurile Olimpice în 2024, în timp ce alte trei sporturi sunt deja invitate la Tokyo 2020.
Breakdance-ul a apărut la Jocurile Olimpice ale Tineretului de la Buenos Aires în 2018, sub formă de dueluri departajate de arbitri-judecători. Această disciplină este asimilată Federației mondiale de dans sportiv. (cosr.ro)

Back to top button