Noutăți

Belarus produce surpriza la ştafeta feminină de biatlon

Concursul ştafeta feminină de biatlon din cadrul Jocurilor Olimpice din PyeongChang s-a încheiat şi cu o mare supriză, victoria Belaruslui.
Condiţiile meteorologice, ninsoare în prima jumătate a cursei şi vânt pe întreg parcursul celor 24 de kilometri de alergare (4×6 kilometri), au contribuit din plin la un spectacol cu multe ratări în poligon şi cu multe răsturnări de situaţie.
Pe traseu au fost nu mai puţin de şapte lideri (Belarus, Slovacia, Polonia, Germania, Italia, SUA, Finlanda) şi niciodată o ştafetă care a schimbat prima nu a reuşit ulterior să se menţină în aceeaşi poziţie.
Neinclusă într-un top 4 al favoritelor, Belarus a dat marea lovitură într-o probă în care în general marile favorite sunt în faţă. Daria Domracheva, una dintre cele mai bune biatloniste din lume, a fost pusă într-o poziţie ideală la ultimul schimb, reuşind să preia ştafeta la 17 secunde distanţă de Weronika Nowakowska (Polonia), cea care a plecat prima pe ultimii 6 kilometri. Sportiva din Belarus a zburdat practic într-o asemenea situaţie, iar la final i-a adus echipei o performanţă uluitoare.
Belarus a terminat în faţa echipelor Suedia şi Franţa, nordicele având la rândul lor o cursă de recuperare fantastică, după ce pe ultimul schimb a intrat cu aproape un minut de întârziere.
Germania, marea favorită a întrecerii, a condus doar după primul kilometru, apoi s-a pierdut prin pluton, după 11 focuri ratate şi trei ture de penalizare. Laura Dahlmaier, dublă campioană olimpică la PyeongChang, a avut o cursă bună pe ultimul schimb, dar distanţa pe care a trebuit să o recupereze a fost mult prea mare. Germania a terminat în final doar pe locul 8.
Biatlonul are vineri ultima cursă la Jocurile Olimpice de iarnă, cu proba similară masculină. (prosport.ro)

Back to top button