Noutăți

Are doar 15 ani şi a câştigat primul aur al Rusiei la Jocurile Olimpice de la Pyeongchang

Alina Zagitova, în vârstă de doar 15 ani, este noua regină a patinajului artistic. Sportiva ce concurează pentru Echipa Sportivilor Olimpici din Rusia a avut o evoluţie uimitoare, vineri, şi a adus prima medalie de aur a delegaţiei ruse.
Zagitova, care se afla la doar un singur punct în faţa compatrioatei sale Evgenia Medvedeva după programul scurt de miercuri, a executat fără niciun efort considerabil cele mai dificile elemente ale exerciţiului său şi s-a impus în final cu un punctaj total de 239,57 puncte.
Rusoaica a patinat pe compoziţia Don Quijote, a austriacului Leon Minkus. Îmbrăcată într-un tutu de culoare roşie, tânăra sportivă din Rusia chiar a făcut balet pe gheaţă. Şi-a început exerciţiul cu un triplu Lutz iar până la final a mai avut şase sărituri triple care au ridicat sala în picioare, scrie Prosport.
Medvedeva (18 ani), care are acelaşi antrenor ca şi Zagitova s-a clasat pe locul secund, cu 1,31 puncte în spatele medaliatei cu aur. Pe locul 3 s-a clasat canadianca Kaetlyn Osmond.
Cu două zile înainte încheierii ediţiei actuale a JO, OAR a cucerit o medalie de aur, cinci de argint şi opt de bronz, fiind pe locul 15 în clasamentul pe naţiuni.

Related Articles

Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker