Noutăți

Au fost prezentate medaliile Jocurilor Europene de la Minsk

La Castelul Mir din Belarus organizatorii Jocurilor Europene care vor avea loc la Minsk, în perioada 21-30 iunie au prezentat medaliile ce vor oferite sportivilor care se vor clasa pe primele trei locuri. Locația de vis, parte a Patrimoniului Mondial UNESCO, a fost aleasă pentru a marca sosirea Flacării Păcii în localitatea bielorusă, deoarece Ștafeta Flacării simbolizează principiile de bază ale Mișcării Olimpice: înțelegerea, prietenia, atmosfera de solidaritate și unitatea globală, precum și dezvoltarea armonioasă a corpului uman și a sufletului.
Design-ul medaliilor, fără margini ascuțite, simbolizeaza principalele caracteristici ale poporului bielorus: delicatețea, prietenia, căldura sufletească și apropierea de natură, iar razele de soare cu contururi stilizate, din mijlocul medaliilor perfect rotunde, te duc cu gândul la o zi călduroasa de vară bielorusă.
Medaliile vor fi oferite în cutii confecționate din lemn de estență tare, pentru a aduce un plus de căldură premiului și pentru a aminti de țara din inima Europei.
La cea de-a doua ediție a Jocurilor Europene, vor fi acordate 1.084 de medalii – 329 de aur și argint și 426 de medalii de bronz. (cosr.ro)

Back to top button