NoutățiTokyo 2020

Au fost prezentate medaliile care vor fi decernate la Tokyo 2020

Organizatorii japonezi au prezentat medaliile pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020, cu un an înainte de debutul celei de a XXXII-a ediții de vară a Jocurilor din capitala niponă.
La ceremonia speciala de la Tokyo, care a marcat intrarea în ultimul an dinaintea JO și prezentarea medaliilor olimpice, create de designerul japonez Junichi Kawanishi, alături de o serie de personalități ale Japoniei și din lumea întreagă au participat președintele CIO, Thomas Bach și premierul Japoniei, Shinzo Abe.
Medaliile, cu un diametru de 85 mm, au fost modelate din metale reciclate, colectate din 6,21 milioane de dispozitive electrice donate din toată Japonia. Pe fața medaliilor apar o coroană de lauri, sigla Tokyo 2020 și cercurile olimpice, iar pe revers zeița grecească a victoriei Nike în fața stadionului Panathinaikos și însemnele olimpice. Medaliile au o grosime de 7,7 mm în zona mai subțire și de 12,1 mm în zona mai groasă.
Medaliile de aur conțin peste 6 grame de aur placat pe argint pur, cele de argint conțin argint pur, iar medaliile de bronz au în compoziție 95 la sută cupru și 5 la sută zinc. (cosr.ro)

Back to top button