Noutăți

Au fost desemnați campionii la judo

Lupte spectaculoase la campionatul Moldovei la judo. După anularea turneului de anul trecut, la actuala ediţie s-au adunat peste 200 de sportivi din toate raioanele. De la competiţie au lipsit însă 6 membri ai lotului naţional, care marți vor merge la Abu Dhahi pentru a concura la un turneu din seria Grand Slam.
Chiar dacă au lipsit Denis Vieru, Victor Sterpu sau Dorin Goțonoagă, au fost lupte interesante în categoriile de greutate 66, 73 și 81 kg. La 66, Adrian Veste l-a învins în finală pe Sergiu Roșca, la 73 kg, Cornel Andrieș a dispus de Vlad Mitru, iar la 81 kg, Nicon Zaboroșciuc a devenit pentru a treia oară campion după ce s-a impus în ultimul act în fața lui Mihail Latîșev. În alte categorii de greutate au câștigat Nicolae Foca (60 kg) sau Mihail Marchitan (90 kg).
„Lipsesc liderii de bază, dar nu toţi, deoarece participăm la ultimul turneu al anului din Abu Dhabi. Acest lucru ne ajută să identificăm alţi sportivi noi, deoarece dacă sunt liderii, nu au şanse de a deveni campioni sau premianţi”, a declarat antrenorul lotului național de judo, Valeriu Duminică.
Lupte spectaculoase au fost şi în concursul feminin. Adelina Țuguțchi s-a impus la 78 kg după un procedeu spectaculos. Sâmbătă a venit rândul cadeților să se dueleze la campionatul național de judo.

Back to top button