Noutăți

Astăzi sărbătorim Ziua Sportivului și a Mișcării Olimpice!

Cu această ocazie CNOS a organizat în Parcul Valea Morilor evenimentul Starturi Olimpice 2023, la care au participat olimpici, antrenori, amatori ai sportului, conducători de Federații Sportive pentru a celebra împreună sportul și valorile olimpice.

La deschiderea evenimentului au participat președintele CNOS Nicolae Juravschi, Ministrul Educației și Cercetării Anatolie Topală, Secretarul de Stat Sergiu Gurin, sportivii calificați la Jocurile Europene din Cracovia Malopolska 2023 și partenerii CNOS: Asociația pentru Susținerea Inițiativelor Comunitare și Sportului, FPC Bioprotect SRL, Joma Moldova – echipament sportiv și aqua unIQa.

Ministrul Anatolie Topală a felicitat sportivii și antrenorii cu ocazia zilei profesionale, aducându-le mulțumiri pentru promovarea cu demnitate a imaginii țării.
Dan Olaru a îndemnat elevii să practice sportul cu regularitate. Iar Plamen Milanov, Președintele de onoare A.S.I.C.S., a oferit premii canoiștilor Serghei Tarnovschi, Oleg Tarnovschi și Mihai Chihaia, care au cucerit recent medalii la Cupa Mondială.

Elevii școlilor din municipiu au concurat între ei în cadrul ștafetelor sportive. Tradiționala Cursă Olimpică a stabilit cei mai buni alergători, care s-au ales cu diplome și cadouri. O victorină olimpică a testat cunoștințele elevilor în domeniul sportului și Olimpismului.
Federațiile Naționale au prezentat dibăcia și maiestria performerilor săi în cadrul unui program de demonstrație sportivă. Participanții la Starturi Olimpice au făcut cunoștință cu următoarele probe sportive: taekwondo ITF, karate, box, kickboxing, pentatlon modern, scrimă, gimnastică, teqball, padel, etc.

CNOS aduce mulțumiri tuturor Federațiilor Naționale, care au participat astăzi cu mult entuziasm și bucuire la Ziua Sportivului și Mișcării Olimpice.

Împreună spre succesul Olimpic!

Back to top button