Noutăți

Adunarea Generală a CNOS 2015

Bilanțul activității Comitetului Național Olimpic și Sportiv din Republica Moldova (CNOS) pe parcursul anului 2014,  prezentat de către președintele CNOS Nicolae Juravschi în fața delegaților de la Federațiile naționale de profil, conducătorilor Agențiilor teritoriale Olimpice din Moldova și celorlalți invitați, a fost apreciat pozitiv.

În ciuda greutaților de ordin financiar, reprezentanții Moldovei au participat la Jocurile Olimpice de la Soci, la Jocurile Olimpice de Tineret  de la Nanjing, China, alte acțiuni cu caracter european și internațional. Cei mai buni sportivi ne vor reprezenta Țara la prima ediție a Jocurilor Sportive Europene, programate pe parcursul lunii iunie 2015 la Baku, competițiile din capitala Azerbaijanului constituind și turnee de calificare pentru Jocurile Olimpice de la Rio 2016.La invitația Președintelui CIO  Thomas Bach, Nicolae Juravschi a efectuat  o vizită la sediul Comitetului Internațional Olimpic. Președintele CNOS Nicolae Juravschi a fost decorat cu Trofeul Președintelui CIO în semn de recunoștință pentru realizările notorii pentru cauza sportului și pentru devotament idealurilor olimpice. Președintele CIO Thomas Bach a apreciat înalt activitățile organizate de către CNOS din Republica Moldova, printre care a menționat în mod special proiectele Lecții Olimpice și Olympic Fest. Nicolae Juravschi l-a invitat pe președintele CIO Thomas Bach  în Republica Moldova într-o  vizită oficială  în anul 2016, cu ocazia celebrării aniversării de 25 de ani ai CNOS.

Directorul LIRPS Ion Robu, antrenorul principal al lotului de box Petru Caduc, Președintele Clubului Sportiv de Dans “Codreanca” Petru Guzun și alți vorbitori au propus măsuri concrete, menite să contribuie la impulsionarea și dezvoltarea sportului și mișcării olimpice din Republica Moldova. La lucrările Adunării Generale a participat Radu Rebeja, consilierul pe problemele de sport și tineret al Premierului Chiril Gaburici, care a remarcat faptul, că  Guvernul a majorat suma de bani alocată Ministerului Tineretului și Sportului pentru anul 2015, anul calificărilor pentru Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro din 2016.

Back to top button