Noutăți

A ÎNCEPUT VARA SPORTIVĂ A ELEVILOR

Pentru absolvenţii din promoţia 2014 a răsunat ultimul clopoțel, care consemnează încheierea anului de învățămînt, dar și începutul unei noi etape în viață. La festivitatea de absolvire, desfășurată la Liceul Sportiv Municipal din Chișinău, a participat președintele Comitetului Național Olimpic și Sportiv Nicolae Juravschi, dublu campion olimpic. În cadrul manifestării au fost menționați elevii, care s-au remarcat, în egală măsură, la studii și competiții sportive.

Primele turnee și campionate au debutat odată cu începerea sezonului de vară. Astfel, Școala sportivă specializată de judo din Chișinău, a desfășurat prima ediție a Cupei Moldovei la Judo pentru copii. În lupta pentru titluri s-au încadrat tineri judoka  de la centrele sportive din localitățile Moldovei, dar și oaspeți din Ucraina.

La categoria « speranțe olimpice » se inscrie cu certitudine Bogdan Jizdan, elev la Liceul « Mihai Viteazul » din Chișinău. Concurînd la categoria 46 kilograme, discipolul lui Constantin  Mereacre a repurtat victorii spectaculoase  prin IPPON, ceea ce constituie nota supremă în judo.

În partidele filale și-au asigurat locurile 1 prin victorii înaintea timpului regulamentar Victor Ciobanu, 34 kg, Eugen Matveiciuc, categoria grea, ambii elevi ai Liceului  Internat Republican cu Profil Sportiv.

Concursul pe echipe a fost câștigat de către reprezentativa Școlii sportive specializate de judo, conduse de maestrul sportului  Dorin Gîncu.

În zona Codrilor Moldovei a fost organizat Turneul Internațional de lupte libere «Cupa Călărași», actuala ediție, a 32-a la număr, reunind 154 de sportivi din Moldova, România, Israel și Republica Belarus.

Din cauza timpului instabil, doar ceremonia de inaugurare s-a desfășurat sub cer deschis. La festivitatea de deschidere au fost prezenți, printre alții, Ministrul Tineretului și Sportului Octavian Bodișteanu, Victor Peicov, președinte al Federației de lupte, vcepreședicente CNOS, care au adresat cuvinte de mulțumire conducerii Școlii sportive specializate din Călărași pentru activitatea fructuoasă în domeniul selectării și promovării tinerelor talente.

Ca și în anii precedenți, ex-prim ministrul Vlad Filat a făcut  o donaţie pentru Şcoala Sportivă de lupte a Rezervelor Olimpice din oraşul Călăraşi – 70 de mii de lei pentru procurarea echipamentului sportiv.

Back to top button