Noutăți

270 de atleţi din 7 ţări au concurat pe stadionul Dinamo

Pentru prima dată în Moldova s-a desfăşurat turneul internaţional de atletism „Moldova Youth Challenge 2018”, rezervat juniorilor. 270 de atleţi din 7 ţări au concurat pe stadionul Dinamo. Sportivii s-au întrecut în mai multe probe, precum 100 de metri, aruncarea suliţei, săritura în lungime şi înălţime.
„Acest proiect a fost iniţiat încă din 2011, a fost tărăgănat, mult timp nu se găsea voinţă politică, dar astăzi avem deja obiectul finisat. Cel mai important este că astăzi se bucură atleţii care au posibilitatea să facă antrenamente pe un suport bine dotat”, a declarat președintele CNOS, Nicolae Juravschi.
Printre invitaţi speciali s-a numărat preşedintele Asociaţiei Europene de Atletism, Svein Arne Hansen. „Am vizitat stadionul Dinamo în urmă cu doi ani. Atunci arena părea una veche. Este ceva fantastic ce aveţi acum. Este o zi minunată nu doar pentru atletismul moldovenesc, ci şi pentru cel european”, a spus preşedintele Asociaţiei Europene de Atletism, Svein Arne Hansen.
Competiţia de la Chişinău a reprezentat o etapă de selecţie înaintea Campionatului European, rezervat juniorilor, care se va desfăşura în luna iulie în oraşul Gyor.

Back to top button