Noutăți

1 septembrie. Revenire în clasele de studii și sălile de antrenamente

Odată cu începerea noului an de studii, a fost reluat procesul de pregătiri în Școlile și Centrele sportive din satele, raioanele și orașele Moldovei. Conform tradiției, primul sunet de clopoțel a răsunat  și la Liceul Internat Republican cu Profil Sportiv (LIRPS), situat în sectorul Botanica al capitalei.

510 elevi și eleve, membri ai selecționatelor naționale de cadeți și juniori la zece discipline olimpice,  s-au prezentat la careul solemn, fiind salutați de colectivul pedagogic al LIRPS, dar și de oaspeții manifestării – Nicolae Piatac, prim-vicepreședinte al Comitetului Național Olimpic și Sportiv,Vasile Onica, reprezentant al Ministerului Educației, Iacob Buhnă, președinte al Federației  naționale de kayac-canoe.

”Am finalizat cu forțe proprii reparația tuturor sălilor sportive și am început cu bine, fără devieri de la orar, noul an de studii. La ceremonia de inaugurare a noului an școlar au lipsit absolut motivat doar membrii echipei naționale de lupte printre juniori, care concurează în aceste zile la Campionatul Mondial din Franța. Sperăm la o comportare reușită din partea Anastasiei Nichita, elevă la LIRPS, care concurează la mondiale în postură de campioană continentală”, a remarcat pentru www.olympic.md Ion Robu, director al  LIRPS.

Menționăm faptul, că renumitului centru de pregătire a rezervelor olimpice din strada Hristo Botev va marca în luna octombrie jubileul de 45 de ani de activitate în domeniul selectării și promovării tinerelor talente din Republica Moldova.

Text: Nicolae Buceațchi
Foto: Kristina Buceațchi

Back to top button