Noutăți

1 iunie – Sărbătoarea sportului în Gura Galbenei, Cimișlia

În prima zi de vară, 1 iunie, în satul Gura Galbenei, raionul Cimișlia a fost sărbătorită ziua sportului pentru toți, parte lunarul olimpic din Republica Moldova.

Alături de Primăria s.Gura Galbenei, Agenția Teritorială Olimpică Cimișlia, în frunte cu Victor Stînă, Centrul Raional de Tineret Cimișlia, reprezentat de Vadim Florea și Federația Națională de Karate-Do din Republica Moldova WKF, președinte Oleg Abalin, Comitetul Național Olimpic și Sportiv s-a implicat activ în organizarea turneului la Karate WKF dedicat Zilei Internaționale a Copiilor ”Cireșar”.

La eveniment au participat 101 sportivi din Cimișlia, Tiraspol și Chișinău, alături de arbitri, voluntari, părinți, spectatori. Pe lângă programul turneului, a fost desfășurată și Lecția Olimpică, unde a avut loc tradiționala victorină cu premii oferite de CNOS. Pe toată durata competiției, toți cei prezenți au putut vizualiza fotografii și video cu tematica olimpică!

Invitații de onoare au fost Victor Peicov – Vicepreședinte CNOS, participant la Jocurile Olimpice și vice-campion mondial la lupte libere, și Anatolie Popușoi – Director al Academiei Naționale Olimpice, antrenor emerit al Republicii Moldova.  Ei au asistat la deschiderea oficială a turneului și la Lecția Olimpică.

Sărbătoarea copiilor a devenit mai frumoasă datorită cadourilor oferite de către partenerii evenimentului: Eurosport și Orhei-Vit. Mediatizarea turneului a fost făcută de către posturile de televiziune: CTC-Mega și Pro media.

Pe parcursul zilei au fost organizate și alte activități sportive, precum: tenis de masă, fotbal, volei, concursul la armwrestling. După turneu a avut loc competiția la trântă între locuitorii satului, unde cei mai buni au luptat pentru cocoș, iepure și berbec.

Back to top button