Noutăți

Vasilii Belous, calificat în semifinala Turneului Olimpic de la Samsun

Vasilii Belous, calificat  în semifinala Turneului Olimpic de la Samsun

În meci contînd pentru sferturile de finală ale Turneului  european de calificare olimpică la box de la Samsun, Turcia, sportivul moldovean Vasilii Belous din Grimăncăuţi, raionul Briceni. s-a impus la puncte în faţa favoritului nr.4 al competiţiei, Pavel Kastramin din Belarus, scor 2-1. Astfel discipolul lui Petru Caduc  s-a calificat pentru meciul semifinal al categoriei de 69 kilograme, urmînd sî se confrunte cu primul favorit al categoriei, Stanionis Eimantas din Lituania. Partida va avea loc pe 15 aprilie , după 18.00. Cel de-al doilea reprezentant al Moldovei din sferturile de finală, tiraspoleanul Daniil Platonovschii, categoria 49 kilograme, a cedat în faţa britanicului Galal Zafal.

La Forde, Norvegia continuă Campionatul Europei la haltere. Rezultate modeste pentru atleţii moldoveni.După ce Iurii Dudoglo s-a clasat pe locul V la categoria 62 de kilograme (avînd o medalie mică de bronz la stilul aruncat, la total 284 de kilograme), următorul concurent din echipa noastră şi anume Alexandr Şpac, categoria 77 de kilograme,  a încheiat competiţia pe locul IX cu totalul de 335 de kilograme. Vom spera la un loc pe podium cu prilejul participării lui Alexandr Dudoglo, categoria 85 kilograme, competiţia de la Forde fiind programată azi cu începere de la 17.25, ora locală.

Astăzi e ziua cîntarului oficial şi tragerii la sorţi la Turneul european de calificare olimpică la lupte de la Zrenjanin,Serbia.Programul întrecerilor primei zile de concurs: 15 aprilie, lupte feminine,48,53 kg, lupte libere,57, 65 kg, greco-romane 59,66 kg.

Back to top button