Noutăți

USEFS a găzduit o nouă ediție a campionatului național la lupte libere

Cei mai buni luptători moldoveni şi-au măsurat forţele la campionatul național printre seniori. Miza a fost mare, deoarece învingătorii vor reprezenta Republica Moldova la Campionatul Mondial. Acesta este primul turneu unde luptătorii pot obţine cota de participare la Jocurile Olimpice din 2020.
Una dintre cele mai echilibrate lupte a fost la categoria 65 kg. Triplul medaliat cu bronz la Europene, Andrei Perpeliţă l-a învins la limită pe Maxim Salcuţan, medaliat cu bronz la Mondialele de tineret de anul trecut.
La 70 kg, Mihail Sava şi-a apărat titlul de campion în faţa lui Valentin Borzin. Alexandru Chirtoacă a obţinut şi el medalia de aur la categoria 57 de kg. La 32 de ani medaliatul cu bronz de la Jocurile Europene vrea să ajungă și la Olimpiada din Tokyo.
Campioni naţionali au mai devenit Stanislav Novac (61 kg), Evghenii Nedealco (74 kg), Ivan Ichizli (79 kg), Ivan Nedealco (86 kg), Egor Olar (92 kg), Nicolae Ceban (97 kg) şi Şamhan Jabrailov (125 kg).
La Campionatul Moldovei la lupte libere printre seniori au participat peste 100 de luptători la 10 categorii de greutate.

Back to top button