Noutăți

UNICEF și Baku 2015 lansează parteneriat către Jocurile Europene în a valorifica puterea sportului pentru toți copii

BAKU / GENEVA, 16 martie 2015 – UNICEF și Comitetul Organizatoric al Jocurilor Europene Baku 2015 au anuntat o colaborare în premieră mondială, care urmărește să îmbogățească viața tinerilor din Azerbaidjan.

Acordul oferă adolescenților o voce cu privire la modul sigur și favorabil în care sportul poate contribui la dezvoltarea proprie, precum și consolidează rolul lor în dezvoltarea unei moșteniri sociale a Jocurilor Europene.

Acordul a fost semnat de către dl Azad Rahimov, ministrul Tineretului și Sportului al Azerbaidjanului și Directorul Executiv al CO Baku 2015, și dna Marie-Pierre Poirier, Director Regional UNICEF pentru Europa și Asia Centrală.

Ministrul Rahimov a declarat: „Ca o țară tânără noi înșine, ne angajăm să investim în tinerii noștri pentru a asigura un viitor durabil. Suntem încântați să lucrăm în strânsă colaborare cu UNICEF pentru a maximiza moștenirea Jocurilor Europene și să oferim oportunități pentru implicarea copiilor și tinerilor prin sport în întreaga Republică.”

Acordul presupune consultări online pentru 21 de regiunidin Azerbaidjan, care va conclude într-o Consultare Națională Adolescentului privind sportul sigur și favorabil incluziunii, care va avea loc în Baku cu două zile înainte de Jocurile Europene.

Acordul prevede în mod special încurajarea tinerilor să se implice în sport, în comunitățile lor, și să utilizeze pe deplin numeroasele facilități sportive construite în întreaga țară.

Dna Poirier a declarat: „Noi știm că în întreaga lume, sportul este un instrument foarte puternic pentru a inspira pasiune, aduce oamenii împreună, și de a comunica mesaje importante cu privire la drepturile copilului pe o scară masivă.”

„Jocurile Europene Baku 2015 reprezintă o platformă unică de colaborare între toate sectoarele societății, de a investi în copii și adolescenți ca cel mai eficient mod de a contribui la dezvoltarea favorabilă a societății. Jocurile ne oferă o oportunitate de a discuta rolul sportului ca instrument pentru incluziunea copiilor și adolescenților, inclusiv celor mai defavorizați.”

Back to top button