Noutăți

Un specialist din Moldova impresionat de manifestările școlare din Montreal

Pe parcursul a două zile, zona de agrement a renumitului parc municipal  «Le Centre de la nature »  din orașul Laval a găzduit etapa regională a crosului atletic rezervat elevilor din școlile primate și colegiile orașului Montreal. «În prima zi de concurs au evoluat 1500 de copii, astăzi la start s-au prezentat 3000 de băieți și fetițe din 57 de colective», a remarcat principalul coordonator al cursei de alergări Guillaume Filiatrault. Elevii din clasele primare s-au întrecut pe distanța de 2000 metri, ceilalți concurenți au luptat pentru titluri și medalii pe distanțele de 3,4,5 și 6 kilometri. Surprinzător, la linia de finiș l-am întîlnit pe Mihai Balan din orașul Bălți, specialist cu un impresionant palmares de 50 de ani de activitate în domeniul culturii fizice și sportului. Aflat într-o scurtă vizită la copii, a considerat absolut necesar să încurajeze evoluarea nepoțicăi Alexandra într-o manifestare cu caracter de masă destinată selectării  rezervelor olimpice din domeniul « reginei sporturilor».

«Am avut ocazia să vizitez mai multe zone de agrement, bazine, parcuri și terenuri sportive. Recunosc, am fost impresionat de numărul impunător al acestor centre destinate practicării sportului și exercițiului fizic, care sînt accesibile pentru toți doritorii. Consider, că autorițățile publice locale depun eforturi maximale pentru educarea unei generații tinere și sănătoase », a remarcat pentru www.olympic.md Mihai Balan, Lucrător Emerit în domeniul culturii fizice şi sportului din Republica Moldova.

Din diversitatea învingătorilor remarcăm prezența reușită a celui mai rapid elev în cursa de alergări la prina distanță Remi Boisvert, declarat campion cu un record personal-7.04. Din numărul învingătorilor va fi complectată echipa reprezentativă a orașului Montreal, care va concura la cursa provincială de alergări, programată în perioada 20-21 octombrie în orașul  Chicoutimi.

Nicolae Buceațchi

Back to top button