Noutăți

Turneul prieteniei în sudul Moldovei

Peste 150 de tineri sportivi  şi oaspeti din Republica Moldova, Bulgaria şi Ucraina  s-au  reunit la Taraclia cu prilejul Turneului Internaţional de lupte libere, consacrat eliberării Bulgariei de sub jugul otoman. În deschiderea evenimentului reprezentanţii echipelor participante,  Ambasadei Bulgariei în Republica Moldova , conducerea administraţiei locale şi raionale au depus flori la monumentul lui Olimpii Panov, originar din Taraclia, devenit ulterior erou naţional al Bulgariei în luptele pentru eliberare de sub jugul otoman.

Competiţia s-a desfăşurat pe scena Casei de cultură, iar la  festivitatea de inaugurare preşedintele Federaţiei de lupte feminine din Republica Moldova Oleg Todorov i-a oferit un cadou original ( documentele pentru un divan nou) antrenorului emerit al Republicii Moldova Stepan Jepan din Taraclia, pentru munca plina de abnegaţie depuse pe parcursul a peste 40 de ani în domeniul luptelor libere. Prin contribuţia Federaţiei naţionale de lupte libere si Fondului Internaţional IFAVIS, numeroase cadouri au fost oferite organizatorilor turneului şi premianţilor competiţiei.

La capătul unor meciuri disputante şi spectaculoase, gazdele turneului au îndreptăţit aşteptările, cucerind mai multe locuri pe podiumul de premiere. Antrenorul emerit Stepan Jepan, care exercita şi obligaţiile de şef al Agenţiei teritoriale olimpice Taraclia, i-a remarcat, în mod special, pe Nicolae Lambru, Ivan Cara si Ivan Panicovschi, capabili  deja să concureze pentru echipa de juniori a Republicii Moldova.

Back to top button