Noutăți

Turneul ”Iarna – Chișinău” a ajuns la ediția a 15-a

Jucătorul de badminton Vladimir Leadavschi s-a remarcat la turneul internațional ”Iarna – Chișinău 2018”. Sportivul de 18 ani s-a impus la profesioniști după o finală spectaculoasă împotriva românului Daniel Cojocaru, iar la mixt s-a clasat pe locul 2, făcând pereche cu Paola Gînga de doar 11 ani. Leadavschi este considerat unul dintre cei mai de perspectivă jucători de badminton din Moldova, având ca scop calificarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo, acolo unde speră să ajungă și Cristian Savin. Cel din urmă, care este ca și calificat la Olimpiada de tineret, a lipsit de la turneul de la Chișinău, el fiind într-un stagiu de pregătire în Cehia.
La feminin la PRO a triumfat ucraineanca Svetlana Nikitina, care a dispus în finală de Anna Cernețchi. Cele două au făcut pereche la dublu unde nu au avut rivale. În ambele competiții pe locul 3 s-a clasat Paola Gînga, care prestează un joc foarte bun pentru vârsta de 11 ani. De altfel, sora Paolei, Vlada Gînca a concurat în aceiași zi în finala turneului din Polonia, unde a cedat la dublu unei perechi japoneze.
Pe podium a urcat și președintele Federației Moldovenești de Badminton, Marian Stan. El a ocupat locul 3 atât la +45 individual, cât și la mixt. La turneul ”Iarna – Chișinău 2018” au concurat 150 de sportivi din 7 țări.

Back to top button