Noutăți

Turneul de lupte OLIMPII PANOV la ediție jubiliară

Cu dansuri populare bulgărești și exerciții demonstrative la gimnastică sportivă în execuția discipolilor Școlii sportive raionale din Taraclia au fost întîmpinați participanții la ediția jubiliară, a 40-a la număr, a Turneului internațional de lupte libere « Memorialul Olimpii Panov ». Competiția desfăsurată pe terenul improvizat din preajma Executivului raional, a constituit un prilej de evocare a rezultatelor obținute pe parcursul a 40 de ani  de către pasionații luptelor din sudul Moldovei.

 « Scopul principal al turneului in memoria lui Olimpii Panov a fost de fiecare dată selectarea celor mai buni  și talentați discipoli ai Școlii sportive din Taraclia pentru competițiile internaționale. Antrenorul emerit al Republicii Moldova Stepan Jepan a educat zeci de performeri, care au adus faima Moldovei la campionatele europene și mondiale. Sînt sigur, că și actualii elevi ai Școlii sportive din Taraclia vor urma exemplul campionilor din anii precedenți”, a remarcat într-un interviu pentru www.olympic.md Pavel Garanovschi, campion mondial la categoria « masters ».

Disputat la două grupe de vârstă, copii și cadeți, turneul din Taraclia a reunit 170 de tineri luptători din Moldova, Bulgaria, România și Ucraina. Din numărul speranțelor olimpice ale Școlii sportive din localiate fac parte, printre alții, cei cinci campioni ai turneului,  Arsen Elizavețchii, Egor Caramalac, Nicolai Lambru, Ivan Cara și Nikita Rizov.

Un moment emotionant l-a constituit, desigur, festivitatea de inaugurare, cînd pe scena improvizată au fost invitați campionii  și premianții mondiali și europeni Pavel Garanovschi, Alexandr Derivolcov, Nicolai Paslari, Ruslan Bodișteanu, Anatol Guidea, Alexandr Zubrilin. Victor Peicov, vicepreședinte al CNOS,  i-au indemnat pe tinerii sportivi să urmeze exemplul foștilor titulari și să practice cu regularitate sportul și mișcarea fizică. La buna organizare a turneului a contribuit nemojlocit conducerea raionului Taraclia în persoana președintelui Chiril Tatarlî, care a asigurat cazarea și hrana tuturor participanților, oferind totodată și  cadouri campionilor și premianților întrecerilor la toate categoriile de greutate.

 Nicolae Buceatchi

 

Back to top button