Noutăți

Triumful luptelor la Jocurile Europene 2015

In ultima zi a turneului de lupte libere din cadrul Jocurilor Europene de la Baku Petr Ianulov a adus in palmaresul delegatiei olimpice a Republicii Moldova prima medalie de argint.

Concurind la categoria 86 de kilograme, discipolul antrenorului Anatolii Raevschii a repurtat patru victorii consecutive in meciurile cu Ville Heido, Finlanda, 5-1, Alexandr Hustin, Belarus, 8-0,  Istvan Vereb, Ungaria, 8-1, si Sandro Aminasvili, Georgia, 5-3. Unicul esec in cadrul turneului din capitala azera Petr Ianulov l-a consemnat in partida finala, dominata fara drept de apel de catre campionul mondial si european Abdulrasid Sadulaev, Rusia, 11-0 in prima repriza, asa dar, victorie prin superioritate tehnica. Evoluarea lui Pert Ianulov a fost incurajata frenetic de catre conducerea Comitetului National Olimpic si Sportiv, prezenta in componenta deplina la mecirile decisive ale turneului de lupte. Medalia de argint complecteaza bogatul palmares al sportivului din sudul Moldovei, detinator a opt titluri de campion national, precum si a medaliei de aur la campionatul mondial universitar. In cea de-a 7-a zi de concurs cite o victorie au obtinut Aaron Cook, taekwondo, 80 kg, Evghenii Nedealco, lupte libere, 70 kg.

Cu bilantul de trei medalii, argint Petr Ianulov, bronz pentru Svetlana Saenco si Alexandr Chirtoaca, Republica Moldova a avansat in clasamentul provizoriu pe natiuni, impartind locurile 25-26 cu reprezentativa Cehiei. Pe primul loc se mentine cu siguranta Rusia, cu 40 de medalii, dintre care 22 de aur.

Back to top button