Noutăți

Trei sambiști și doi luptători au urcat pe podium la Jocurile Europene din 2019

Două luni până la Jocurile Europene de la Cracovia-Malopolska. Să ne aducem aminte cum a fost a doua ediție, disputată la Minsk, în 2019.
Atleții din Republica Moldova au cucerit o medalie de argint și patru de bronz la Jocurile Europene de la Minsk. Trei dintre ele au fost obținute de reprezentanții probei de sambo (una de argint și două de bronz), iar alte două de bronz de cei mai titrați luptători moldoveni, Victor Ciobanu și Anastasia Nichita.
La sambo, în finală a acces Sabina Artemciuc. În categoria de greutate 60 kg, ea a trecut de georgianca Salome Abashidze și iberica Jimenes Lopez Yaiza. În ultimul act, sportiva de 22 de ani a fost învinsă de reprezentanta gazdelor, Vera Harelikava. Celelalte două medalii de bronz au fost cucerite de Paulina Eșanu și Denis Tachii.
La Minsk au concurat peste 4000 de atleți la 15 probe sportive. Moldova a avut reprezentanți la 10 probe. În clasamentul pe medalii, țara noastră s-a situat pe locul 36, cucerind cu două medalii mai mult decât la ediția precedentă, care a avut loc la Baku în 2015. Ca și atunci, a triumfat lotul Rusiei, cu 44 medalii de aur, 23 de argint și 42 de bronz la activ, el fiind urmat în clasament de alte două republici ex-sovietice, Belarus și Ucraina.
Cea de-a III-a ediție a Jocurilor Europene va avea loc în perioada 21 iunie – 2 iulie, la Cracovia-Malopolska (Polonia).

Back to top button