Noutăți

Toate privirile pe Baku – extravaganta aniversare a unui an până la Jocurile Europene 2015

Focurile de artificii, cina festivă și spectacolul cu lumini laser au fost parte a evenimentului grandios și extravagant în Baku, Azerbaidjan, celebrând un an până la Jocurile Europene 2015 inaugurale.

Acest eveniment a adunat jurnaliști de top din toată Europa, reprezentanți ai Comitetelor Olimpice Naționale din Europa și alți demnitari de peste ocean pentru a sărbători începutul numărătoarei inverse de un an a ceea ce va fi o sărbătoare istorică în lumea sportului. Festivitatea de noapte trecută a atras peste 25.000 de spectatori la cea mai spectaculară demonstrație a Jocurilor Europene inaugurale 2015.

Baku 2015 reprezintă primele Jocurile Europene, un nou eveniment multi-sportiv inovator pe continentul European, care va avea loc între 12 și 28 iunie 2015. La Baku 2015 vor fi demonstrate în total 19 sporturi: 16 sporturi olimpice și trei sporturi neolimpice. Mai mult de 6.000 de sportivi vor evolua în cele 17 zile de concurs.

Nouă sporturi vor oferi calificarea pentru Jocurile Olimpice Rio 2016: tir cu arcul, atletism, volei de plajă, ciclism, tir, înot, tenis de masă, taekwondo și triatlon.

Baku i s-a acordat găzduirea Jocurilor Europene de către Comitetele Olimpice Europene (COE) în decembrie 2012. Comitetul Operator al Jocurilor Europeene Baku (BEGOC) va organiza și desfășura Jocurile în cooperare cu Comitetele Olimpice Europene (COE).

„Suntem foarte mândri că am sărbătorit acest moment important”, a spus Azad Rahimov, Ministrul Tineretului și Sportului al Azerbaidjanului și Director Executiv Baku 2015.

„Întregul Azerbaidjan este entuziasmat de a găzdui Jocurile Europene și ai putea simți emoția în întregul Baku pentru sărbătorirea unui an până la JE 2015. Jocurile Europene vor avea un impact pozitiv pe termen lung asupra țării noastre, și în special asupra tinerii generații. Așteptăm cu nerăbdare să urăm bun venit oamenilor din întreaga Europă la Baku pentru a se bucura de sportul de clasă mondială într-un oraș uimitor.”

Președintele COE Patrick Hickey a declarat: „Cu un an până la Jocuri, acesta este momentul perfect pentru a privi înapoi la ceea ce COE și BEGOC au realizat împreună în ultimii doi ani. Amploarea și ritmul de dezvoltare aici, în Baku, a fost remarcabil. Dar nu avem timp de pierdut: doi ani de muncă excelentă ne-au dat posibilitatea de a organiza Jocuri Europene inaugurale cu adevărat remarcabile, și trebuie să profităm la maximum de această oportunitate.

„Baku 2015 este deja pe ultima sută de metri, iar sub conducerea ministrului Rahimov sunt convins că BEGOC va oferi niște Jocuri Europene inovatoare, durabile, de impact și centrate pe sportivii europeni.”

Back to top button