Noutăți

Thomas Bach: ”Îi vom încuraja pe sportivi să se vaccineze”

Aflat la Tokyo, pentru prima dată de la izbucnirea pandemiei, președintele Comitetului Internațional Olimpic, Thomas Bach, a vizitat noul Stadion Olimpic construit pe locul celui care a găzduit întrecerile JO Tokyo 1964. Peste nouă luni stadionul va găzdui ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice Tokyo 2020, iar Thomas Bach a împărtășit presei cum crede că va arăta stadionul atunci, plin de spectatori. De asemenea, el a discutat despre ultimele evoluții la nivel mondial ale luptei împotriva COVID-19.
”Am spus întotdeauna că dacă sunt disponibile, atunci îi vom încuraja pe sportivi și nu numai pe sportivi, ci pe toți participanții la Jocuri, în special cei care ar locui în Satul Olimpic, să obțina și să se vaccineze”
În Satul Sportivilor, președintele Thomas Bach a fost întâmpinat de Ai Ueda, triatlonista care țintește a patra participare consecutivă la Jocurile Olimpice de vara viitoare și Sarina Satomi, câștigator al Campionatului Mondial de para-badminton anul trecut. Primarul satului, fostul președinte al Asociației de Fotbal din Japonia, Saburo Kawabuchi, i-a arătat președintelui Bach clădirile în care vor locui sportivii în cartierul de pe malul mării Harumi. Acolo vor fi cazați în timpul Jocurilor aproximativ 10.000 de sportivi și antrenori.
Jocurile Olimpice Tokyo 2020 vor avea loc între 23 iulie – 8 august 2021.
”Acesta este motivul pentru care am spus întotdeauna că, dacă este disponibil, îi vom încuraja pe sportivi și nu numai sportivii, ci și pe toti participanții la Jocuri, în special cei care ar trăi în satul olimpic, pentru a se vaccina. În acest tip de incertitudine este uman să te simți nesigur cu privire la un eveniment atât de mare ca Jocurile Olimpice de peste nouă luni. Acest lucru trebuie să îl ințelegem și să acceptam că peste noua luni lumea va arăta diferit. Vedem ca în condițiile foarte dificile de acum sunt organizate evenimente sportive și sunt organizate în siguranță și cu succes. Comitetul de organizare va lua toate măsurile de precauție necesare pentru ca sportivii să se poată relaxa și să se poata simți în siguranță în sat”, a mai spus Thomas Bach. (sursa: cosr.ro, foto: olympic.org)

Back to top button