Noutăți

Tenismenul Alexander Cozbinov, numărul doi al Moldovei

Tenismenul moldovean Alexander Cozbinov a început să evolueze în turneele Futures și a înregistrat primele succese. Luna trecută, el a concurat la turneul USA F26 din California și s-a impus în proba de dublu împreună cu francezul Maxime Cressy.
Alexander Cozbinov are 23 de ani și de 4 ani învață la Universitatea UNVL din Las Vegas. Ultimele succese l-a propulsat între primii 75 cei mai buni studenți din cei circa 3000 care practică tenisul în SUA. În februarie la o competiție internă, tenismenul născut la Chișinău l-a învins pe numărul 1 american între studenți, Martin Redlicki, cu 6-3, 4-6, 6-3. Două luni mai târziu, a fost numit cel mai bun jucător în Conferința de Vest.
Talentat și promițător, Alexander Cozbinov a obținut de-a lungul carierei și alte victorii memorabile. În finala turneului ETA de la Chișinău din 2011 l-a învins în trei seturi pe germanul Alexander Zverev, aflat în prezent pe locul 5 mondial. Un an mai târziu, la turneul Dmitrii Sturdza el a dispus de rusul Karen Khachanov, locul 19 ATP în acest moment.
Alexander Cozbinov a devenit campion al Moldovei la toate categoriile de vârstă, inclusiv seniori. În 2015, el a concurat pentru echipa de Davis Cup a Moldovei.

Back to top button