Noutăți

SUCCES ISTORIC AL HANDBALULUI MOLDOVENESC

Luni, 2 decembrie, a revenit la Chisinau selectionata de handbal masculin a Republicii Moldova, invingatoare a Cupei Intercontinentale Challenge Trophy. Handbalistii moldoveni s-au deplasat la Monterrey (Mexic), in rang de campioni europeni Challenge Trophy, cucerind pe continentul sud-american principalul trofeu dupa ce au invins consecutiv formatiile tarii-gazda (29-22), Australia (38-17), Nigeria (35-23) si Uzbekistan (41-30).

„A fost o victorie asteptata, pentru ca echipa, antrenata de Nicolae Gumeniuc, a fost pregatita foarte bine.Am repurtat cel mai mare succes, obtinut  in 20 de ani de existenta a Federatiei nationale de Handbal. Pentru prima data Moldova a reprezentat continentul european”, a remarcat la revenirea handbalistilor moldoveni Nicolae Piatac, presedintele FHRM.

„Aducem sincere multumiri Comitetului National Olimpic al Republicii Moldova, care a acordat un sprigin substantial echipei noastre la etapa pregatirilor pentru acest important examen de pe continentul sud-american”, a declarat in cadrul conferintei de presa Nicolae Vizitiu, secretar general al FMH.

 

Vezi AICI un FOTO-REPORATAJ

Nicolae Buceatchi

Back to top button