Noutăți

STARTURI OLIMPICE ÎN SÎNUL NATURII

Comitetul Naţional Olimpic și Sportiv a desfășurat pentru a doua oară manifestarea sportivă cu caracter de masă OLYMPIC EcoFest 2016, eveniment care a reunit în zonele sportive și de agrement ale parcului “Valea Morilor” din capitală sute de elevi, studenți, profesori, veterani, sportivi de performanță și pasionați ai modului sănătos de viață.

Prima competiție organizată de către CNOS după participarea la Jocurile Olimpice de la RIO 2016, a fost susținută de  către Federațiile naționale la probe olimpice și neolimpice, așa încît pe parcursul zilei s-au disputat concursuri atractive la atletism, tenis de masă, volei, fotbal, hipism, lupte, taekwondo WTF. Printre primii   a fost invitat la ceremonia de premiere Andrei Cotoman, elev al Liceului Internat Republican cu Profil Sportiv, declarat învingător la cursa de alergări în jurul lacului “Valea Morilor”. Printre susținători s-a aflat și Valentin Petic, proaspătul campion mondial la lupte greco-romane printre cadeți din orașul Tbilisi.”Elevii Liceului Internat Republican cu Profil Sportiv participă în egală măsura la toate manifestările, care contribuie la popularizarea spoortului și modului sănătos de viață. La noi nu există campioni europeni sau mondiali, care renunță la participare în cadrul  campionatelor și turneelor republicane”, a declarat pentru www.olympic.md Ion Robu, director al LIRPS.” Am participat cu cea mai mare plăcere la manifestarea CNOS, care contribuie la propagarea sportului și modului sănătos de viață. Am organizat un program atractiv cu prezența liderilor noștri, demonstrînd celor neîncrezători, că Moldova are talente și  reserve olimpice în proba de TEKWONDO WTF”. Constatarea apaține lui Vladislav Mazul, antrenor emerit al Republicii Moldova.

Indiscutabul, unul dintre principalele concursuri ale zilei l-a constituit turneul internaţional Canoe Gold ”Nicolae Juravschi – Victor Reneischi”. Cei doi mari campioni olimpici au înmînat diplome și cadourile învingătorilor și premianților curselor de caiac și canoe. Într-o zonă părăsită al parcului “Valea Morilor”, un grup de olimpici moldoveni, împreună cu antrenorii și conducătorii Federaţiilor sportive, încurajați de președintele CNOS Nicolae Juravschi, au plantat  câteva zeci de copaci.

„Vrem să atingem rezultatele anume în promovarea modului sănătos de viaţă şi a mişcării olimpice într-o societate cu ecologie curată. Aceasta e a doua ediţie, dar sperăm, că va fi continuitate, iar acest eveniment va lua amploare în următorii ani”, a precizat preşedintele forului national olimpic  Nicolae Juravschi, dublu campion olimpic.

Nicolae Buceațchi
Foto Kristina Buceațchi
MAI MULTE FOTOGRAFII

 

Back to top button