NoutățiTokyo 2020

Ștafeta Torței Olimpice Tokyo 2020 a fost reluată astăzi!

Ștafeta Torței Olimpice a Jocurilor Olimpice și Paralimpice Tokyo 2020 a fost reluată astăzi, 25 martie, de la centrul de antrenament pentru fotbal J-Village din Fukushima, considerat simbolul efortului de reconstrucție după devastatoarele cutremur și tsunami din 2011, declanșate de dezastrul nuclear.
Torța va petrece primele trei zile în Fukushima, cea dintâi dintre cele 47 de prefecturi pe care le va vizita, Naraha și Hirono, două mici comunități grav afectate în 2011, fiind primele localități vizitate de Flacăra Olimpică Tokyo 2020.
Purtătorii torțelor au fost informați cu privire la traseul lor cu aproximativ două săptămâni înainte de ziua programată, dar tuturor li s-a interzis să dezvăluie detalii pe rețelele de socializare, ca parte a măsurilor de evitare a aglomerărilor umane.
„Marele Start” al Ștafetei de 121 de zile către capitala niponă a fost dat de componentele echipei feminine de fotbal a Japoniei – supranumită Nadeshiko Japan, care a câștigat Cupa Mondială FIFA din 2011, prima purtătoare a Torței fiind Iwashimizu Azusa, o jucătoare emblematică a team-ului. Victoria fotbalistelor a jucat un rol important la acea vreme, contribuind la ridicarea moralului japonezilor încă marcați de dezastrele din 2011.
Peste 10.000 de purtători de Torțe, selectați manual din peste jumătate de milion de solicitanți, vor avea responsabilitatea de a purta Flacăra Olimpică în călătoria sa prin Japonia. Printre aceștia se numără atât sportivi, campioni japonezi, cât și o fetiță al cărei bunic a participat la Ștafeta Flăcării la precedenta ediție a Jocurilor de la Tokyo, din 1964, sau o doamnă în vârstă de 118 ani, scrie cosr.ro (foto: www.wsaw.com)

Back to top button