Noutăți

Ștafeta flăcării olimpice va debuta pe 25 martie, la Fukushima

Ştafeta flăcării olimpice din cadrul Jocurilor de la Tokyo va debuta pe 25 martie, în prefectura Fukushima. Ştafeta va pleca de la complexul fotbalistic J-Village şi se va întinde pe durata a 121 de zile, urmând să traverseze cele 47 de prefecturi ale Japoniei. Programul precedent pentru fiecare regiune a fost menţinut, cu excepţia unei ajustări de o zi, pentru a se adapta calendarului anului viitor.
Jocurile Olimpice de la Tokyo urmează să debuteze pe 23 iulie 2021, în timp ce startul Jocurilor Paralimpice din capitala Japoniei se va da pe 24 august 2021.
Cei aproximativ 10.000 de alergători deja selecţionaţi vor avea prioritate pentru ştafeta naţională din Japonia. Organizatorii au declarat că vor respecta, în principiu, traseele locale şi evenimentele care au fost deja planificate, însă ar putea exista viitoare ajustări, în funcţie de situaţia fiecărei regiuni.
Ştafeta Jocurilor Paralimpice de la Tokyo va avea loc în luna august.
Organizatorii au căutat iniţial să scurteze programul ştafetei flăcării olimpice, pentru a reduce costurile tot mai mari generate de amânarea cu un an a competiţiei, dar au abandonat în final ideea, după ce s-au lovit de o puternică dezaprobare din partea guvernelor locale, care contau deja pe acest eveniment.
În consecinţă, doar o reducere a mărimii convoaielor de vehicule, a personalului şi a aparatului anumitor evenimente legate de ştafetă sunt vizate pentru unele regiuni, în scopul reducerii costurilor şi eficientizării Jocurilor.
Flacăra olimpică a fost aprinsă în prima parte a acestui an, la situl antic Olympia din Grecia şi a sosit în Japonia patru zile mai târziu, înainte ca Jocurile să fie amânate, pe 24 martie.
În aceste condiţii, flacăra a rămas de atunci în ţara gazdă şi este expusă în prezent publicului la Muzeul Olimpic al Japoniei din apropierea stadionului principal al Jocurilor, în centrul oraşului Tokyo, unde va sta până la 1 noiembrie. (sursa: agerpres.ro)

Back to top button