NoutățiParis 2024

Sportivii ruși și belaruși primiți la JO de la Paris sub steag neutru

Comitetul Executiv al Comitetului Internațional Olimpic a decis că sportivii neutri individuali (AIN) care s-au calificat prin sistemele de calificare existente ale Federațiilor Internaționale pe terenul de joc vor fi declarați eligibili pentru a concura la Jocurile Olimpice de la Paris din 2024.
Sportivii neutri individuali sunt sportivi cu pașaport rus sau belarus. Se vor aplica condițiile stricte de eligibilitate bazate pe recomandările emise de Comitetul Executiv CIO la 28 martie 2023 pentru Federațiile Internaționale și organizatorii internaționali de evenimente sportive.
La fel ca toți ceilalți sportivi de la Jocurile Olimpice, și sportivii neutri individuali vor trebui să respecte regulile și regulamentele aplicabile la Jocurile Olimpice, inclusiv antidoping.
La fel ca toți ceilalți sportivi, aceștia vor trebui să semneze și Condițiile de Participare actualizate aplicabile pentru Paris 2024. Acestea conțin angajamentul de a respecta Carta Olimpică, inclusiv „Misiunea de pace a Mișcării Olimpice”. La Jocurile Olimpice de la Paris 2024 nu vor fi afișate steaguri, imnuri, culori sau orice altă identificare a Rusiei sau Belarusului în nicio locație oficială sau nicio funcție oficială.

Back to top button