Noutăți

Speranțele luptelor moldovenești au fost premiate

Cei cinci medaliați ai Moldovei la Campionatul European printre cadeți din Sarajevo la luptele libere au fost premiați de către conducerea Federației de profil, în frunte cu președintele Victor Peicov. Cel mai bun rezultat l-a obținut Vasile Diaconu în categoria de greutate 69 kg. El a cucerit argintul, fiind foarte aproape de a deveni campion, pierzând în extremis rusului David Cheldiev.
Cu medalii de bronz s-au ales Maxim Bostan (42 kg), Ghenadi Diuvenji (46 kg), Radu Lefter (100 kg) și Mariana Drăguțan (52 kg).
”Suntem foarte mulțumiți. Ne-am dorit două medalii, dar surprizele plăcute au venit din partea lui Maxim Bostan și Radu Lefter”, a declarat selecționerul lotului masculin de cadeți, Sergiu Chim.
”Medalia Marianei Drăguțan este absolut meritată. Am sperat ca și alte fete să urce pe podium, dar sunt convins că ele vor avea evoluții remarcabile la următoarele competiții importante”, a spus selecționerul lotului feminin de cadeți, Andrei Chiperi.
Cei cinci medaliați ar putea să evolueze la Campionatul European de lupte libere de tineret din 2019, care are șanse mari să fie găzduit de Chișinău.

Back to top button