Noutăți

Speranţele judoului european s-au reunit la Chişinău

Capitala Moldovei a  gazduit  pentru  a  19-a oara Turneul Internaional de judo in memoria antrenorului emerit Vasile Luca. La complexul specializat al USEFS din strada Andrei Doga s-au reunit tineri combatanti din sase state europene. Alaturi de gazdele intrecerilor, pentru titluri au concurat oaspeti din Ungaria, Romania, Rusia, Ucraina si Georgia. “Vasile Luca a fost fondatorul judoului moldovenesc. A actival la LIRPS peste 40 de ani, a educat sute de maestri in sport, premianti si campioni europeni si mondiali”, a remarcat Marcel Trudov, campion European U 23, actualmente antrenor la LIRPS.

In prima zi de concurs s-au remarcat tinerii judoka din Ungaria, care au cucerit patru titluri supreme din cele opt disputate. Tensiunea inalta a meciurilor de calificare s-a pastrat si in cea de-a doua zi a turneului, cind pe tatami au evoluat  cadetii. In finala categoriei de 46 kg campionul Romaniei Gabriel Demetrio l-a invins prin ippon pe Octavian Croitor, Chisinau. Gazdele turneului s-au revansat in finala categoriei de 66 kilograme. Victor Sterpu l-a invins cu 10-0 pe georgianul Gugea Orkodasvili. In finala categoriei 73 kg Vladimir Boldirev, Riusia,  a devenit invingator in meciul sustinut cu Eugen Matveiciuc, Moldova.

“Asi dori sa felicit pe toti discipolii regretatului antrenor Vasile Luca, pentru ca au depus eforturi considerabile pentru a organiza acest minunat turneu, la care au fost prezenti cei mai buni sportivi din sase state europene”, a declarat pentruwww.olympic.md Gicu Vasilan, antrenor de judo la Turnu Severin, Romania. Din componenta comitetului de organizare al turneului a facut parte si Andrei Luca, feciorul lui Vasile Luca, care de asemenea activeaza in caliate de antrenor la LIRPS. Andrei Luca a adresat sincere multumiri conducerii LIRPS pentru contributia esentiala in buna organizare a competitiei.

 

Back to top button