Noutăți

Seul a găzduit Adunarea Generală a Asociației Comitetelor Naționale Olimpice

Mișcarea Olimpică Internațională s-a reunit în capitala Coreei de Sud pentru a XXVI-a Adunare Generală a Asociației Comitetelor Naționale Olimpice. Comitetul Național Olimpic și Sportiv din Republica Moldova a fost reprezentat la eveniment de președintele Nicolae Juravschi și secretarul general Cristina Vasilianov.
A XXVI-a Adunare Generală a ANOC a reunit lumea olimpică și a transmis un mesaj de solidaritate și unitate. Au participat 187 de Comitete Naționale Olimpice, alte 16 fiind prezente online. Au onorat evenimentul președintele Republicii Coreea de Sud, Yoon Suk Yeol, președintele CIO, Thomas Bach și reprezentanți ai Federațiilor Internaționale și ai Comitetului de Organizare al Jocurilor Olimpice.
Adunarea Generală a audiat o serie de intervenții importante și constructive din partea CNO-urilor. ANOC și-a întărit sprijinul față de recomandările CIO cu privire la Rusia și Belarus și și-a exprimat sprijinul pentru comunitatea olimpică din Ucraina. Ceremonia a fost transmisă în direct pe canalul de YouTube al ANOC.

Back to top button