Noutăți

Sergiu Oșlobanu- aur de la Europenele de sambo, seniori.

Sportivul moldovean Sergiu Oșlobanu a cucerit în premieră pentru Republica Moldova medaia de aur la Campionatul Europei la sambo 2015, concurs disputat la Zagreb, Croația. Concurînd la categoria 82 de kilograme, discipolul antrenorului emerit al Republicii Moldova Iulian Piatcovschi a susținut victorios trei meciuri, iar în partida decisivă pentru titlul suprem l-a învins  prin superioritate tehnică, scor 8-0, pe Radvilas Matukas din Lituania.

A fost și o revanșă pentru cele două înfrîngeri, suferite în anii precedenți la campionatele europene și mondiale de sambo. În calea spre treapta superioară a podiumului european Sergiu Oșlobanu a muncit cu deplină dăruire în satul natal Chișcăreni, mai tîrziu la Școala sportivă specializată din orașul Bălți, iar în prezent în cadrul Clubului Sportiv Central al Armatei din Chișinău. Are în palmares patru medalii de la Europenele de sambo și una de bronz, obținută la mondialele de sambo din 2011. Practică luptele de la 14 ani, avînd în prezent 28 de ani. În sezonul precedent a cucerit locul 1 în cadrul campionatului Moldovei la judo, fiind astfel și membru al echipei naționale la acesată probă olimpică. În perioada 30-31 mai va concura, alături de alți judoka din Moldova, la prestigiosul turneu European Judo Open, programat la Cluj Napoca, România.

După revenire de la Campionatul European (deplasarea fiind efectuată cu microbuzul, condus de antrenorul Piatcovschi), proaspătul campion a fost felicitat la sediul Primăriei din Chișcăreni de mămica sa Valentina Oșlobanu, de colegi, prieteni,  consăteni. Sincere felicitări i-a adresat președintele Federației de Judo Andrei Golban, președintele CF „Spicul” (Chițcăreni) Ion Cioina, ambii fiind și ei originari din această frumoasă localitate din nordul Moldovei. Succesul lui Sergiu Oșlobanu constituie un exemplu și un îndemn convingător  pentru alți tineri din satele Moldovei, dornici  să muncească la fel în sălile sportive pentru o afirmare într-o probă sportivă preferată și  pentru obținerea unei performanțe în sportul modern.

Back to top button