Noutăți

Serghei Tarnovschi-medalie de bronz la Mondialele 2015 si calificare olimpica!

Comportare exelenta a tinarului canois in virsta de 18 ani la Campionatul Mondial de Seniori 2015 la Milano. Simbata, 22 august, sportivul moldovean a evoluat stralucit in finala probei de 1000 metri,  canoe simplu. Dupa 250 de metri era primul (54.460), a trecut pe pozitia secunda dupa 500 si apoi 750 de metri, reusind sa finiseze pe locul 3 cu timpul de 3.51.583.

Locul 1 si medalia de aur i-a revenit lui Sebastian Brendel, Germania, campion al Jocurilor Olimpice de la Londra, dublu campion mondial, posesor al Cupei Mondiale. Pe podium  Brendel a fost urmat de Martin Fuksa, Cehia, campion mondial universitar.”Este primul campionat mondial de seniori, am doar 18 ani, si sint bucuros pentru prezenta la aceste intreceri. In anul curent am obtinut doua medalii de aur la Campionatul Mondial U 18 din Portugalia. Taticul meu a fost pe timpuri campion mondial la C4”, a declarat dupa ceremonia de premiere Serghei Tarnovschi.

“Este un mare talent. Trebuie sa investim serios si sa-i asiguram o pregatire la nivelul cerintelor sportului mondial. Ma bucur, ca dupa  succesul meu la Mondialele din  1995, Serghei Tarnovschi readuce Republica Moldova pe podiumul mondial”, a declarat prin telefon pentruwww.olympic.md presedintele Comitetului National Olimpic si Sportiv Nicolae Juravschi, dublu campion olimpic, prezent impreuna cu presedintele Federatiei Iacov Buhna la Mondialele de la Milano.

Back to top button