Noutăți

Seminarul Comitetelor Olimpice Europene. Nicosia, Cipru.

La data de 23, 24 mai 2014, în orașul Nicosia, Cipru a avut loc seminarul anual al Comitetelor Olimpice Europene, organizat în comun cu forumul Comitetului Intarnațional Olimpic pentru programele Solidarității Olimpice. Republica Moldova a fost reprezentată de către Cristina Vasilianov, Secretar General CNOS.

Tradițional, la acest seminar au fost prezentate rapoartele de lucru ale comitetelor organizatorice ale Jocurilor Olimpice, Jocurilor Olimpice de Tineret și Festivalului Olimpic al Tineretului European. În mod detaliat s-a discutat despre Jocurile Europene, care vor avea loc în Baku 2015. Comitetul Organizatoric Baku 2015 a anunțat despre ultimele acorduri stabilite cu Federațiile Internaționale – 9 din 19 discipline de sport, prezente la JE. Aceste federații au stabilit prima ediție a JE în calitate de etapă de selecție către Jocurile Olimpice Rio 2016.

Următorul eveniment major la care urmează să participe Republica Moldova sunt Jocurile Olimpice de Tineret din Nanjing, China, care vor avea loc în perioada 16-28 august. La momentul actual, reprezentanții atleticii ușoare luptă pentru calificările la cele mai prestigioase competiții pentru tineret. Înainte, Moldova!

Back to top button