Noutăți

Se deschid bazele olimpice unde se va concura la Tokyo 2020

Majoritatea bazelor sportive care vor găzdui competițiile din cadrul Jocurilor Olimpice de anul viitor de la Tokyo vor fi deschise pentru antrenamente în lunile următoare.

Centrul Kasai pentru canoe slalom s-a deschis deja, iar la finalul acestei săptămâni își va deschide porțile Centrul Tatsumi pentru polo pe apă. În câteva zile se vor deschide Canalul de navigație Sea Forest, Parcul Yumenoshima pentru tir cu arcul și Stadionul Oi pentru hochei pe iarbă.

Sea Forest, care va găzdui evenimentele olimpice și paralimpice de canotaj și canoe sprint la Tokyo 2020, va fi deschis până pe 28 decembrie anul curent,  Parcul Yumenoshima urmează să se deschidă de la 1 septembrie anul curent până pe 31 martie 2021, iar Stadionul Oi va fi disponibil  până pe 14 ianuarie 2021. Toate bazele vor putea fi folosite și de public, de la niște date care urmează a fi anunțate ulterior.

La toate bazele se vor lua măsurile de protecție și prevenire a COVID-19.

Tokyo 2020 a anunțat detalii privind utilizarea publica a Ariake Arena, care urmează să găzduiască competițiile de volei și meciurile de baschet în scaune cu rotile în timpul Jocurilor. Incinta va funcționa ca un centru sportiv și cultural în perioada premergătoare și după Tokyo 2020. De luna viitoare până în februarie 2021, arena va găzdui  evenimente muzicale și sportive, care se vor desfășura fără spectatori, dar vor fi transmise în direct on-line.

Tokyo 2020 a confirmat că a asigurat toate cele 42 de locuri care vor găzdui activitățile din cadrul Jocurilor Olimpice și Paralimpice amânate pentru anul viitor, ajungând la acorduri inclusiv pentru Satul Sportivilor și centrul expozițional Big Sight. (sursa: cosr.ro)

Back to top button